Summer Course: Aalborg

"De stad 'Aalborg' in Denemarken zegt jullie waarschijnlijk even weinig als 'Leuven' buitenlanders wat zegt. En inderdaad, Aalborg is echt zo een provinciaal universiteitsstadje dat zou leeglopen zonder z'n studenten. Maar eerlijk gezegd, ook dat heeft zijn charmes - genoeg charmes om er een 10-dagen-durende BEST Summer Course te gaan volgen in elk geval!

Ondanks de rampzalige (20 uur lange) busreis, kwam ik heelhuids aan en het feest begon meteen. Er bleek namelijk dat we ons 10 dagen lang aan free booze konden verwachten! Het eerste weekend heelden we een city rally en was er ook teambuilding. Mijn mede-deelnemers waren stuk voor stuk zalige en avontuurlijke mensen uit heel Europa. Op de weekdagen hadden we lessen of bedrijfsbezoeken, in het thema 'Save European production - how to remain competitive in global business environment'. Globalisering en economie dus. En heel interessant en leerrijk was het ook zeker!

Het was echter wel een vermoeiende week - vooral dan die ochtenden na de international evening (waarop iedereen een typisch gerecht en drank uit zijn land voorstelt... zelfgestookte alcoholen, hoera!).

Na het examen op vrijdag vertrokken we dan naar wat toch wel het hoogtepunt van de course zou worden. Met de kano naar een kampplaats ver weg van de bewoonde wereld. Klein detail: kano's + alcohol is een verraderlijke combinatie. Detail 2: Italianen luidkeels al 'Oooooo soooooleeee mioooo' zingend op hun bek zien gaan, het water in, is dan weer hilarisch! ;). Zaterdag kano'den en fietsten we verder, langs stranden en duinen. Helemaal naar het tipje van Denemarken: 'Skagen'! Bij zonsondergang zagen we daar dan hoe de golven van de 2 zeeën die daar samenkomen tegen elkaar botsten, hoe kleine zeehondjes lui lagen te wezen op het trand,... Een echt 'oooooh'-moment.

Op onze laatste dag gingen we nog even snel naar een pretpark en na (alweer) een knaller van een feestje was het tijd om weer op die verschrikkelijke bus naar Brussel te kruipen.

Moraal van het verhaal: BEST courses zijn de max! Je leert er niet alleen heel wat bij, je leert ook gewoon mensen kennen uit heel Europa, je maakt er geweldige vrienden en leert er de cultuur van een ander land kennen! En als dat nog geen redenen genoeg zijn, is nog spodgoedkoop ook! Daarom sluit ik dus af met de volgende woorden, dé leuze van mijn BEST course en eveneens toepasbaar op zowel goede als slechte ideeën: LET'S DO THIS!"

-Isabelle Selleslag

3e Bachelor Ingenieurswetenschappen: Architectuur

 

Comment